Att matcha rätt

Att matcha rätt

Rekrytering handlar om att matcha rätt kandidat med rätt uppdragsgivare, men hur vet man när det är rätt? Vår rekryteringskonsul Maria Midell har många års erfarenhet av att arbeta med människor, både inom försäljning och som ledare. 

Här berättar hon mer om hur vi ser på rekryteringsprocessen

 Vad tänker vi på när vi rekryterar:

För oss är det viktigt att verkligen säkerställa att kandidaten kommer till sin rätt. Bara då har kandidaten rätt förutsättningar att lyckas göra fantastiska resultat. 

Det vi då tittar på är bland annat att personen ska passa in i det arbetsklimat som uppdragsgivaren har. Att säljkulturen är rätt och att rollen är lagom utmanande och utvecklande. 

Hur gör vi?

I en intervju med oss på Wells Rekrytering så säkerställer vi att du som kandidat kan vara dig själv på riktigt. Vi investerar i varje möte med en kandidat.

Om en person inte känner sig avslappnad i en  intervju så kommer vi heller inte se hen i sitt rätta jag. 

Efter det lägger vi störst vikt vid frågor kring personen bakom Cv:t. Vi tar bland annat reda på kandidatens mål, dess drivkrafter och personliga utveckling. 


Hur går det?

Vi får ofta höra att en intervju med oss är väldigt annorlunda. Kandidaterna känner ofta att vi ställt frågor som får dom att fundera och reflektera kring sig själva och sin person. 

Vidare får vi höra att intervjun känns som ett väldigt energigivande och utvecklande samtal.  


Hur vet vi vad som är rätt match för kandidaten?

Likväl som vi lär känna kandidaten så lär vi känna våra uppdragsgivare. 

Vi tar bland annat reda på företagskultur, värdegrund, säljprocesser och företagets ledarskap. 

I många av våra rekryteringsprocesser är vi dessutom konsulter på plats. Det innebär att vi en del av företagets hela rekryteringsprocess. Vi avlastar och kompletterar säljchefen i byggandet av ett framgångsrikt säljteam.

Gå gärna in och läs mer i blogginlägget inför din intervju där Ylva bland annat nämner engagemang och intresse som viktiga komponenter. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *