Läs Performance Potentials intervju med Linda

Läs Performance Potentials intervju med Linda

”Jag vill ha personer omkring som vågar göra fel och lära sig av misstagen”

Linda Wells är VD och grundare av Wells Rekrytering & Säljutveckling.

Berätta lite kort om din bakgrund och vägen till uppbyggandet av ditt bolag
Det som tagit mig till där jag är idag är mina 10 år på krogen och 10 år inom telemarketing. Det var där jag lärde mig människor. Inom restaurangbranschen blev jag fördomsfri och lärde känna och anpassa mig efter olika människotyper. Inom telemarketing lärde jag mig försäljning och rekrytering, men det som var min största lärdom var att se människans egenskaper och drivkrafter. Jag förstod också nycklarna i vad som krävs gällande onboarding, hur man bygger en framgångsrik säljorganisation och bibehåller den. 

Efter min tid inom telemarketing startade jag eget som bl. a frilansande rekryterare. Då insåg jag att min styrka låg just i det jag lärt mig genom mina tidigare erfarenheter. De jag nämnt ovan men också erfarenheten av att bygga en säljorganisation, bland annat genom gruppdynamik men också mycket mer. Det ledde till att jag valde att starta Wells Rekrytering & Säljutveckling för 4 år sedan.

Är det något särskilt ledarskap som behövs i en entreprenöriell miljö?
Att styra Wells har handlat om att våga ge mycket ansvar och att ha en miljö där man litar på personernas förmåga. Jag har också rekryterat personer som jag upplevt som självständiga, orädda och initiativrika.  Då vi inte är så många på Wells vill jag ha personer omkring mig som vågar göra fel och lära sig av misstagen, det är så vi kommer framåt. I en entreprenöriell miljö krävs att alla är prestigelösa och gör det som krävs för företagets framgång.

Varifrån hämtar du din energi?
Ifrån teamet, från människor i min närhet och min familj. Så för att sammanfatta – i människor!

Vad i ditt ledarskap inspirerar andra?
Att jag ger mitt fulla förtroende och alltid har en stor tilltro till mina medarbetare.

Vad är drivkraften bakom ditt ledarskap?
Lika väl som att se rätt person hamna på rätt plats i rekrytering så är det fantastiskt att se människan utvecklas och lyckas.

På vilket sätt är ledarskapet viktigt för tillväxten?
I Wells fall handlar ledarskapet bland annat om att bidra till ett självledarskap. Det i sin tur leder till att alla vågar ta beslut, vi alla vågar utmana varandra och komma med nya idéer. På så sätt utvecklas vi både som personer och som företag. Sen tror jag väldigt mycket på att lyfta människan. Vi människor vet oftast själva vad vi behöver utveckla.

Vilka 3 viktiga råd skulle du velat ha haft innan du startade ditt bolag?

  1. Skaffa dig en mentor som förstår vart du vill med bolaget
  1. Lita på din förmåga och din kompetens
  2. Ta inte saker på för stort allvar. Det är helt ok att göra fel!

Hur gör du för att skapa långsiktighet i ledarskapet?
Det finns egentligen inte mycket att tillägga där mer än att delegera och ha ett coachande ledarskap. Jag vill vara en chef som följer upp, lyfter, utmanar och utvecklar hellre än kontrollerar.

Vilka värderingar genomsyrar ditt ledarskap och hur visar de sig i vardagen?
Passion för människan och dess utveckling. Det visar sig genom att jag har tillit och att jag ger ansvar och förtroende. Vi bygger Wells Rekrytering & Säljutveckling tillsammans. 

Vilka 5 råd vill du ge dina medarbetare för att få ut det mesta av dig som ledare?

  1. Var ärlig, rak och tydlig
  2. Utmana mig
  3. Våga ta för dig
  4. Ifrågasätt gärna
  5. Uppdatera mig

Vad har hittills varit det mest utmanade som ledare och vilka lärdomar har det gett dig?
För mig som ledare är det helt klart varit mest utmanande och utvecklande att ta de där riktigt tuffa samtalen. Lärdomarna det gett mig är att det oftast är svårare inför själva samtalet än samtalet i sig.

Vad gör du för att hålla som ledare
Jag mediterar, planerar och ser till att hämta inspiration i vardagen.

Vilka är dina kommande ledarutmaningar?
I Wells framtida tillväxt kommer är det så klart utmaningarna att leda flera personer. På sikt även att våga lämna över ledarskapet helt till någon annan.

Om du tvingades byta bana, vad skulle du satsa på då?
Har alltid drömt om att driva ett pensionat i Andalusien!

Vad vill lämna efter dig, den dag du kanske väljer at byta bana?
Ett Wells Rekrytering & Säljutveckling som gör skillnad genom att höja människovärdet i en emellanåt ganska kall och sifferstyrd värld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *