Inför din intervju

Inför din intervju

Vi frågade vår rekryteringskonsult Ylva Pintus om bästa tipsen inför en anställningsintervju. Hon lyfte fyra saker som kan vara avgörande.

Var dig själv

Det absolut viktigaste i en intervju är att till fullo vara sig själv. Var trygg i dig själv, dina styrkor och vart du vill. Att vara strategisk i en intervju lönar sig ytterst sällan, det märkts tydligt när man iklär sig en roll.

Det finns bara en du, DET är din superkraft.

Läs på

Om du kommer på en intervju för en specifik tjänst – Läs på om företaget och tjänsten så du kommer väl förberedd. Varför du söker till just det här företaget och varför just den här tjänsten?

Ställ dina frågor

Fokusera på att ställa frågor som är intressanta och viktiga för dig. Intervjun är till för företaget att sälja in sig själv och tjänsten lika mycket som du ska sälja in dig själv.

Visa ditt engagemang och intresse

Att visa ditt intresse för tjänsten, både före och efter intervjun, är alltid ett plus. Hör gärna av dig före intervjun och fråga om det är något speciellt som de vill att du förbereder. Du vinner på att vara engagerad. På samma sätt kan du höra av dig efter intervjun och visa att du fortfarande är intresserad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *