Ett samtal med Linda Wells

Ett samtal med Linda Wells

”Roligast är när det blir ett resultat. Både att leverera en riktigt bra kandidat och att hitta nya kvalitativa kunder. Helt enkelt när jag märker att vi lyckas!”

När man pratar med Linda Wells så är det lätt att inspireras av hur hon ständigt ser möjligheter. Den kreativa kraften lyser i powerkvinnan bakom Wells när vi sätter oss på restaurangen på Gärdet i Stockholm. Hon beskriver sig själv som humanist:   
”Mina föräldrar var krögare och de uppfostrade mig till att bli fördomsfri. Det i kombination med min bakgrund inom både HR och sälj är har tagit mig hit där jag är idag.”

Under flera år låg fokus helt i att bygga upp en fungerande rekrytering som anställd på ett välkänt telemarketingföretag. Där samlade hon kunskap om vilka kvalitéer som behövs till vart de skarpaste talangerna kan hittas. Linda älskar de mänskliga mötena och blev med tiden försäljningschef. Det gav möjlighet att forma strukturen kring hela försäljningen. 
”Där satt jag, som ensam kvinna, i möten med en massa unga män och fick hitta en väg att samarbeta. Det var en utmaning som gav mig en del skinn på näsan. Men sån är jag, fortsätter hon och ler, jag vill ständigt framåt och gillar utmaningar.”

Så blir blicken skarp: 
”Det viktiga för mig är att alltid göra ett bra jobb och leverera resultat.”

2012 började hon frilansa och något år senare blev hon inhyrd av Cape Media för att bygga ett av deras säljteam. Fler uppdrag följde och de flesta hamnade inom mediaförsäljning. 
”Jag började hitta min nisch och fastnade för rekryteringsdelen.”  

Idag är Wells Rekrytering ett aktiebolag som växer med både anställda och konsulter. Att det har gått så bra för restaurangdottern tror hon beror på just det, sin bakgrund:
”Jag har gått den klassiska skolan, från krogbranschen till sälj, och jag rekommenderar alla att göra det. Sen har jag fördelen att ha haft föräldrar som alltid uppmuntrat mig att gå min egen väg. Att våga ta chanser. För mig fungerar det eftersom jag alltid vill framåt. Jag vill skapa ett bra balanserat liv mellan jobb och familj. Jag vill att min familj har trygghet och frihet helt enkelt.”

Alla konsulter på Wells har säljdriv och bra människokännedom och företaget drivs av ett team som alla investerar ett stort personligt engagemang. Värdegrunden för bolaget är just fokus, kompetens och passion.
”Ja, att vi har kul på kontoret är viktigt. Det ger energi och våra kandidater och kunder känner sig bekväma med oss. Sen är det extremt viktigt för mig att göra bra resultat.”

Wells är känt för sina långa och nära relationer med både kandidater och uppdragsgivare. Många kontakter har Linda med sig sen sina år som anställd.
”Jag har ju fördelen att jag har varit länge i branschen. Folk vet vem jag är och det gör att de kan känna sig trygga.”

Linda tittar på klockan och reser sig. Hon ska träffa en gammal kandidat som bestämt sig för att gå vidare:
”Jag är mån om att vi aldrig lämnar varken kandidater eller kunder i sticket.” 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *